keskiviikko 25. joulukuuta 2019

Painetta silmässä? Terve fi-Silmänpaine Koholla Toisessa Silmässä

Silmänpaine koholla, syitä? Keskustelu Kaksplus

Miltä korkea silmänpaine tuntuu? - Näkö - Suomi24 Keskustelut

https://yhdistamissivusto.forumg.org/2019/10/26/iskelmatahti-leif-lindeman-on-bisnesmies-omistan-leif-lindeman-perhe/ Mulla saattaa siis olla edessä silmälääkäri ellei paineet laske tässä parin viikon aikana. Osalla potilaista oli vaikea verenvuototaipumus, jota hoidettiin säännöllisellä hyytymistekijäkorvaushoidolla ja osalla lievempi, altisteisissa tilanteissa ilmenevä vuototaipumus. Kohonnut silmänpaine voi aiheuttaa särkyä, mutta yleensä vasta silmänpaineen noustua äkillisesti yli 50 mmHg:n normaalista 10-21 mmHg:stä. Lue mitä muita sairauksia silmälääkäri voi löytää. Noin 15–20 prosenttia yli 85-vuotiaista sairas. Vierailija: "Ikää siis 40 v, toisessa silmässä silmänpaine 21, toisessa 25. Toisessa mykiössä vesirakkula, joka aiheuttaa ajoittaista näön heittelyä, mutta ei ole kuulemma vaarallinen. Minäkään en tiedä että suvussani olisi glaukoomaa että ei tietoa mistä on tullut ja vain toisessa silmässä. Tämä voi olla merkki kehittyvästä glaukoomasta, jossa silmänpaine kohoaa joko toisessa silmässä tai molemmissa silmissä. Kävin näkökenttätutkimuksessa (Octopus), jossa kaikki OK. Sairaus voi alkaa vain toisessa silmässä, mutta ilmenee yleensä ennen pitkää molemmissa silmissä. Silloin jos silmänpinnan tutkimusmahdollisuutta ei ole, pitää asiakkaalle kertoa, että vaikka paine on normaali, voi silmässä olla silti silmänpainetauti. Ensinnäkin silmänpaine voi olla koholla …. Kun diagnostisesti tärkeät alkavat muutokset ovat hyvin pieniä, ainoa tapa löytää ne on tarkka näkökenttätutkimus. Yleensä silmänpainetauti esiintyy molemmissa silmissä, mutta sen esiintyminen vain toisessa silmässä ei ole harvinaista. Olimme jo viikko ennen lääkäriaikaa lopettaneet yhden Amalian ilta silmätipoista ja nyt paineen oltua hyvä saamme luopua tästä tipasta.

Itselläni ollut nyt kolmen tai neljän vuoden ajan vähintään kerran vuodessa toisessa tai molemmissa silmissä. Riski sairastua glaukoomaan kasvaa 40-kertaiseksi silloin, kun silmänpaine on yli 30 mmHg. Värikalvotulehdukseseta eli iritistä kaikki alkoi noin 10 vuotta sitten. Silmänpaine saatiin kuriin, ja tippojen määrää lisättiin. Terveen silmän paine on ollut 16-17, tällä kertaa sitä ei edes mitattu, joten hurjan korkeahan tuo sairaan silmän paine on verrattuna terveeseen silmään. Mutta sitten: Silmänpaine toisessa silmässä oli just ja just normaalin rajoissa, mutta toisessa oli 24 (max 21 norm.). Jouduin seurantaan. Onko kenelläkään kokemusta, voisiko liittyä diabetekseen vai onko ihan erllinen juttu. Olin hakemassa silmälääkärinlausuntoa työpaikan työterveyshuoltoa varten päätelasien hankkimiseksi työnantajan piikkiin. Silmän sisällä on tietty paine, joka pitää silmämunan pyöreänä ja sarveiskalvon sopivan kuperana. Luin netistä niin jossakin lääkärisivulla luki että voi johtua jännityksestä tai siitä jos joutuu oikein jännittämään silmäluomea ettei räpsytä, onkohan totta. Suomessa on jopa kymmeniä tuhansia ihmisiä, jotka sairastavat tietämättään glaukoomaa. Tautia on hoidettu myös laseroinnilla, ja noin vuoden kuluttua diagnoosista Juhanin vasempaan silmään tehtiin paineenalennusleikkaus. – Siitä oli apua sillä tavalla, että huono kehitys silmässä pysähtyi noin viideksi vuodeksi. Tarkemmat tutkimukset paljastivat paineen koholla olemisen (ei vielä kuitenkaan ylittänyt viitearvoja) ja oikean silmän näkökentässä olevan pienen heikon alueen ja samassa kohtaa myös silmähermon ohentuneen. Onko tietoa mistä syistä ne voi olla koholla. Glaukooman riskitekijöitä ovat kohonnut silmänpaine, ikä. Nyt sit mulle tuli ihan perus silmätulehduksen oireet. Kipu on lähtenyt yleensä jo muutaman päivän tippojen laiton jälkeen eikä muuta ole tarvittu kun laajennus- ja …. Ja jos on verenpainekin koholla niin voi noi muutkin paineet vähän nousta.". "Kilpirauhanen?". "Mulla on 22 /21 ollut paineet 35-v.

Silmänpaine korkealla onko syytä huoleen? Hyvä Terveys

Painetta silmässä? Terve fi

Normaali silmänpaine on 10–21 millimetriä elohopeaa (mmHg). Likitaittoisilla (myopia, ”likinäköisyys”) on suurempi riski, samoin niillä, joilla suvussa on esiintynyt glaukoomaa. Asia jäi kuitenkin painamaan mieltäni ja haluaisin lisää tietoa sairaudesta. Hoitamattomana tauti voi johtaa jopa täydelliseen sokeuteen. Minun ei täytynyt viiteen vuotteen laittaa. Kehittymässä oleva Alzheimerin tauti voidaan mahdollisesti diagnosoida silmätutkimuksella, tuore yhdysvaltalaistutkimus osoittaa. ALZHEMERIN TAUTI on yleisin aivoja rappeuttava etenevä muistisairaus. Niin olen jo hieman yli 50v ja tuolla sairaalassa olessa on yleensä kaikki olleet minua vanhempia. Jos …. Voiko olla glaukooma kyseessä?". "Voi olla, mutta eikö noi ole ihan normaalipaineet vielä. Optikolla käyneet, paljon teidän silmänpaine on/oli. Mulla nyt ei paljoa ollut, mutta siinä rajalla. 0. Mutta sitten: Silmänpaine toisessa silmässä oli just ja just normaalin rajoissa, mutta toisessa oli 24 (max 21 norm.). Jouduin seurantaan; Glaukoomassa silmänpaine on usein kohonnut, jonka vuoksi verenkierto silmään vaikeutuu. Silmäasema järjestää maaliskuussa kampanjan, jonka tavoitteena on saada mahdollisimman moni näistä potilaista tietoiseksi sairaudestaan ja hakeutumaan asianmukaiseen hoitoon. Kampanjan aikana Silmäaseman asiantuntijat tarjoavat glaukoomaan liittyvää terveystietoa sekä tekevät ilmaisia. Glaukooma taas ei aina aiheuta mitään oireita, vaan paljastuu lääkärin tarkastuksessa. Glaukooma on salakavala, eikä juuri oireile ainakaan alkuvaiheessa. Koholla olevaa silmänpainetta ei voi itse tuntea. Ensimmäiset havaittavat oireet ovat näkökentän äärialueilta alkavat näkökenttäpuutokset. Riskitekijöitä primaarille avokulmaglaukoomalle ovat korkea silmänpaine, korkea ikä, sairauden esiintyminen lähisuvussa ja likinäköisyys (6). Glaukoomalle tyypilliset muutokset paikantuvat keskeisen näkökentän ulkopuolelle. Potilas ei itse huomaa alkavia muutoksia, etenkin, jos toisessa silmässä vastaavalla kohdalla näkökenttää on normaali toiminta. Kyllä, tuossa jollakin on kuulema usein, mutta ap äitisi ei lääkärivähättelijänä myöskään tiedä onko esim. Minulla todettiin 1992 kohonnut silmänpaine, muistaakseni 22 toisessa ja 24 toisessa silmässä. Paineet oli toisessa silmässä korkeimmillaan 57, kun silmäpolille pääsin (tässä vaiheessa oli näkö toisessa silmässä jo todella sumea, harmaan kalvon läpi). Kävin silmälääkärillä sen jälkeen kun optikolla mitatut silmänpaineet olivat 15 ja 20. Tuossa silmässä jossa paine korkeampi, ollut epämääräistä. Mut mikä oli aika jännä, lääkäri kun tarkisti sillä …. Toisessa osatyössä osoitettiin, että potilaiden trombiinin muodostus plasmassa oli alle 50% normaaliverrokeista ja assosioitui hyytymistekijä VIII tasoihin. Perjantaina Amalialla oli silmäklinikalla kontrolliaika ja silmänpaineet olivat todella hyvät. Mielestäni silloin kun optikon tutkimuksessa saadaan kohollaan olevia painearvoja toistetusti, pitäisi potilas lähettää jatkotutkimuksiin silmälääkärille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti